Om oss

KORAD LPI LPII SE UCH Migitt's Brumma
HD A/B, ED ua (0) Ögon ua
Elit lydnad, högre spår.
Blivit tilldelad SBK´s korningsdiplom.

Brumbjörnens rottweiler blev registrerat kennelnamn våren 2006.

Vi bor ute på landsbygden i ett samhälle som heter Ölme, ca en mil utanför Kristinehamn. Jag arbetar som leg.djursjukskötare och har ett förflutet inom djursjukvården sedan 1998. Min sambo Petri är kundmottagare/verkmästare på en bilplåtsfirma.

Min strävan är att få fram friska rottweilers som lämpar sig för mångsidigt bruk inom hundsporten. De ska ha en exteriör som ser ut som en rottweiler och ha en anatomi som håller för arbete, varken för lätt eller för tung. Jag vill ha hundar som gillar att arbeta, men som har förmågan att koppla av. Arbetsglädje och stress är för mig två skilda saker.

Förutom att ägna mig åt spåret i svenskbrukset och lydnadsträning så lägger jag mycket tid på att fysträna våra hundar. En hund som tränas rätt håller bättre, och risken för att den drabbas av skador minskar. 

Även om jag är en sann tävlingsmänniska så har det inte blivit att jag tävlat med mina egna på senare tid. Anledningen är enkel. Det har blivit viktigare för mig att finnas för mina valpköpare och att se de lyckas. Och vilka framgångar det har blivit. 

Fyra tjänstecert, varav KORAD Tjh LPI SE UCH B.Zafir som deltog i patrullhunds SM både 2012 och 2013.
För att nämna en annan stjärna, LPI,II B.Yvaine, som på bara sex tävlingar kammade ihop lydnadsdiplom i både klass 1 & 2, och som två år i rad erövrade Plexus vandringspris på svenska rottweilerklubbens årliga läger.

Flera av brumbjörnarna tävlar i de högre klasserna, både inom svenskbrukset och lydnaden. Majoriteten av dem som visats på utställningar har fått excellent i kvalité, och flera har blivit utställningschampions. 
Även här briljerade KORAD Tjh LPI SE UCH B.Zafir lite extra, som på bara sex utställningar fick sitt championat, endast 2år och 9 dagar gammal.
Jag visade brodern KORAD Tjh B.Zirkon, på hans första utställning i bruksklass. Dagen slutade med cert och bäst i rasen, BIR.
Deras syster, LPI RLD N RLD F RLD A SeUch FiUch B.Opal, blev BIR i Österbybruk (2014) och BIM i Rättvik och Avesta (2013) för att sen bli finsk champion (2014).

Vår fodertik Tjh SE UCH B.Una blev bästa tik, BIM, och champion i Askersund (2014)

Syskonen KORAD SE UCH B.Brummeliza och KORAD SE VCH SE UCH B.Gargamel ställdes hösten 2010 i championklass och slutade dagen som BIM och BIR. En dag att minnas.

Vårt samhälle idag kräver att våra hundar fungerar socialt. Alla våra avelsdjur är MH beskrivna utan för rasen diskvalificerande fel. De är givetvis även HD/ED fria med ett parnings-/kullindex över 100.

Jag månar om att alla våra uppfödda hundar röntgas (HD+ED) och mentalbeskrivs (MH). Att bara låta enstaka individer röntgas, eller bara låta de friska bli avlästa officiellt, ger en falsk och förskönad statistik. Det är jag inte intresserad av. Helheten har betydelse i avelsarbetet.

Vi vänder oss till valpköpare som är aktiva med sin hund och man ska ha klara mål med sitt hundägande.
En rottweiler behöver stimulans för att må bra, och aktivitet och träning ska finnas som ett naturligt inlägg i vardagen. Alla är inte lämpade att ha rottweiler, det är en ras som kräver sin förare.

//Veronica