Sex valpar födda 10.01.2017 

 

Brumbjörnens Jazzhira "Orka" SE53565/2013
(KORAD Dexlines Jax von Hexen x KORAD Brumbjörnens Zaphira)

HD A, ED ua (0)  
Ögon ua 
Känd mental status, gk skott (1)

Utställd med excellent och klassvinst
Gk exteriörbeskrivning Mankhöjd 56cm, vikt ca 35kg

Exteriört är Orka en liten men mycket välkroppad tik med grov benstomme. Hon har ett sött feminint huvud, tydligt markerat stop, välburna öron, mörka vackra ögon och röda fina tanfärger. Mentalt är hon en trygg och trevlig tik. Hon är miljöstark, utan rädslor, är mycket nyfiken och har liten skärpa. 

 

 

Korad Tjh (PTRH) LPI SeUch Brumbjörnens Zafir "Isak" SE65281/2009

(KORAD SeLch SeUch Razzmatazz Tremendouz x KORAD SeUch Brumbjörnens Brummeliza)

HD A, ED ua (0)
Ögon lbpk
Känd mental status, gk skott (1)
Korad
Gk exteriörbeskrivning Mankhöjd 62cm, vikt ca 48kg
Svensk utställningschampion
Utställd med flera BIR placeringar
Ufl hkl spår
Ufl hkl patrull
LPI
Tjänstecert bevakning/patrullhund
Tävlat SM patrullhund 

Exteriört är Isak en medelstor och kraftfull hane. Han har maskulint fint huvud med ett tydligt markerat stop, välburna öron, mörka ögon och röda fina tanfärger. Han har ett gott förbröst och en kort stark rygg. Mentalt är han en trygg, följsam och hanterbar hane med liten skärpa. Isak är utbildad tjh/patrullhund och har deltagit på patrullhunds SM både 2012 och 2013. Han tävlar i bruks och lydnad och blev svensk utställningschampion tidigt.


stamtavlan finner man flera vinstrika rottweilers. De är inte bara vackra utan har även fina arbetsmeriter. Isaks pappa, Korad SeLch SeUch Razzmatazz Tremendouz, har förutom att bli utställnings-& lydnadschampion även visat talang inom spår, sök och svenskskyddet. Isaks mamma, Korad SeUch Brumbjörnens Brummeliza har jag själv fött upp, ägt och tävlat. Hon blev utställningschampion och uppflyttad högre spår och tog ett andrapris i lydnadsklass 3. Även Isaks syster, LPI RLD N RLD F RLD A RLD M FI UCH SE UCH Brumbjörnens Opal, är en välmeriterad allround rottis. Förutom de svenska & finska utställningschampionaten tävlar hon även i rallylydnad (mästarklass), lydnadsklass 3 och har blivit gk högre spår samt placerat sig BIR på flera stora utställningar. Jag visade deras bror, KORAD Tjh (PTRHBrumbjörnens Zirkon, på hans första utställning i bruksklass. Dagen slutade med cert och bäst i rasen, BIR. Även han har tävlat i svenskbrukset, högre spår, och är certad patrullhund.


Både Orka & Isak kommer ur väl utvärderade kullar. Alla är HD fria (grad A) utom en som har B/C. Alla är ED fria. Av totalt nio individer är sju ögonlysta. Sex är ua, en (Isak) har lbpk (lindrig bakre polkatarakt). 


Kullen uppfyller SKK & Svenska rottweilerklubbens riktlinjer för avel.
Kombinationens inavelsgrad: 3,7%
Kullindex: HD 109, ED 105


Min strävan är att få fram friska, skottfasta och mentalt sunda hundar som lämpar sig 
för hundsportens olika grenar, och som samtidigt har en exteriör som ser ut som en rottweiler och en anatomi som håller i arbete. Jag månar om att rottweilern ska förbli en allroundhund.
Samtliga våra uppfödda hundar 
utvärderas med röntgen och mentalbeskrivs (MH). Vi har en stark ledstatistik, långt över rassnittet, 95% är HD fria (grad A & B) och 83% har ED ua (0)


Jag förbehåller mig rätten att välja köpare till mina valpar. 
Ev säljes en valp till halva köpesumman med bibehållen avelsrätt, dvs du äger din hund men jag äger avelsrätten (SKK avtal används). Du ska ha tävlingsambitioner och visst utställningsintresse. Erfarenhet av arbetande brukshund är ett krav. 


Vid leverans är din valp;
# Registrerad i Svenska Kennelklubben
# ID märkt med chip
# Avmaskad
# Vaccinerad
# Veterinärbesiktigad
# D
olda fel försäkrad hos Folksam i 3 år

Vid intresse av valp, vänligen ring Veronica 070-7796202 eller maila brumbjornens@gmail.com